Pedicure Salon Elderveld - Tanden bleken
Pedicure Salon Elderveld - Persoonlijke voetverzorging, speciaal voor u!

Wat is tanden bleken?

De kleur van de tanden is net zo specifiek als de mens zelf. Hoe wit de tanden zijn, is onder meer afhankelijk van de hoeveelheid tandbeen en de kwaliteit van het tandglazuur. Tandbeen groeit ons hele leven door, terwijl het glazuur dunner wordt naarmate we ouder worden. Ook voedselproducten of roken kunnen de tanden laten verkleuren. Om toch een stralend wit gebit te hebben, is tanden bleken met de producten van Pedicure & Beauty Salon Elderveld een goede en 100 % veilige optie.
Wij beseffen heel goed dat het mooier maken van je gebit vooral leuk moet zijn en je hier later geen spijt van wilt krijgen.
Een speciale bleekgel zonder peroxide in combinatie met LED-licht verbetert de kleur van de tanden, met als doel een stralend wit gebit.

De non-peroxide bleekmethoden, zoals met bleekgels op basis van sodium bicarbonaat, zijn niet schadelijk voor het gebit. De behandeling is pijnloos en geeft geen irritatie. De non-peroxide methode van bleken is populair als effectief en betaalbaar alternatief voor het bleken met peroxide.

Resultaat bleekbehandeling

Het resultaat van de behandeling met sodium carbonaat is vastgesteld op 5 tot 8 tinten lichter na een behandeling. Dit hangt onder meer af van;
- de aanvangstoestand van de tanden
- de leeftijd van de cliënt
- de oorspronkelijke kleur van de tanden
De resultaten zijn over het algemeen beter dan bij de peroxide-methode. Het resultaat blijft echter minder lang zichtbaar (ongeveer 2 tot 3 maanden). Dit komt omdat sodium/natrium minder diep het tandprisma intrekt. Het kan daarom voorkomen dat mensen terugloop in resultaten ervaren. Dit kunt u oplossen door de behandeling nogmaals uit te voeren. Deze bleekmethoden kan zonder problemen meer keren per jaar uitgevoerd worden. Deze methode is onschadelijk voor de tandelementen en het tandvlees.

Kronen en vullingen

Een behandeling heeft alleen effect op natuurlijke tanden. Alles wat kunstmatig aan je tanden is aangebracht, zoals vullingen en kronen behouden na de behandeling dezelfde kleur. Bij reparaties die prominent in het zicht liggen, zal er voor de behandeling advies worden gegeven wat je hier het beste mee kunt doen.

Welke dingen die ik eet en drink zijn slecht voor mijn tanden?

Er zit onderscheid in dingen die slecht zijn voor je gezondheid van je gebit en zaken die je tanden verkleuren. Bij dingen die slecht zijn voor de gezondheid kun je denken aan voedingswaren die veel suikers of zuren bevatten en je tandglazuur zacht maken. Bijna alles wat je dagelijks drinkt en eet geeft wel verkleuringen aan je tanden. Het een geeft alleen veel meer verkleuringen dan de ander. Roken geeft bijvoorbeeld veruit de meeste verkleuringen. Daarna volgen zaken als koffie, thee, rode wijn, cola, tomatensaus, rode bietjes, kerrie en dergelijke. Simpelweg zou je kunnen zeggen dat dingen die op een wit laken de ergste verkleuringen zouden geven, ook je tanden het meest verkleuren. Door je gebit goed te onderhouden komen deze verkleuringen minder snel in je tanden terecht.

Na de behandeling

Na een whitening-behandeling bij ons is het verstandig gedurende 12 uren na de behandeling;
- liever niet te roken
- vermijd eten en drinken met kleurstoffen (o.a. koffie/thee, wijn, cola, ketchup, soja, curry en drop).

Komen er na een behandeling sneller verkleuringen in de tanden dan daarvoor?

De tanden worden tijden de behandeling opgeschoond van de verkleuringen die in alle voorgaande jaren in je tanden terecht zijn gekomen. Je begint als het ware weer met een schone lei na de behandeling. Er wordt echter niets veranderd aan de structuur van je tanden, waardoor je tanden niet sneller verkleuringen gaan opnemen dan voor de behandeling. Dit gaat in exact hetzelfde tempo als de jaren daarvoor. Dit is een heel langzaam en geleidelijk proces voordat er weer net zoveel verkleuringen in je tanden zitten als voor de behandeling.

Hoe lang blijven mijn tanden wit na een behandeling?

Het resultaat blijft gemiddeld zo`n 2 tot 6 maanden optimaal. Dit hangt af van je consumptiegedrag en het onderhoud. Daarna loopt het resultaat geleidelijk terug.

Kan de behandeling na een bepaalde tijd herhaald worden?

De behandeling is niet schadelijk en er verandert niets blijvend aan de structuur van je tanden. Het bleken kan dus onbeperkt worden herhaald. Dit zou je gerust meerdere keren per jaar kunnen doen.
Het heeft echter pas weer zin als de tanden weer wat beginnen te verkleuren en er dus weer nieuwe verkleuringen in je tanden terecht zijn gekomen. Mocht je na een korte tijd een tweede behandeling willen ondergaan, zul je dus weer op precies hetzelfde resultaat uitkomen als na de eerste behandeling. Als je resultaat helemaal optimaal wilt onderhouden adviseren wij om de behandeling, afhankelijk van je consumptiegedrag en het onderhoud, eens in de 6 maanden te herhalen.